ČLANOVI 5. SAZIVA SAVJETA MLADIH

KARLO KOVAČ, predsjednik

Životopis

Karlo Kovač, rođen u travnju 1997. godine, cijeli svoj život živi u Zaprešiću i ponosni je Zapreščan.

Na Hrvatskim studijima završio je preddiplomski studij komunikologije, smjer odnosa s javnošću te diplomski studij povijesti.

Aktivan je član lokalne zajednice i zagovornik politike za mlade te sudjeluje u radu Koordinacije Savjeta mladih Republike Hrvatske i Centra za mladež Zaprešić.

Zamjenik: Tomislav Pavičić

SARA MIKULIĆ, potpredsjednica

Životopis

Sara Mikulić, rođena  17.07.1996. godine u Zagrebu.

Živim u Zaprešiću gdje sam završila osnovnu školu te potom opću gimnaziju. Godinama sam se aktivno bavila sinkroniziranim klizanjem. Studentica sam studija stomatologije na Stomatološkom fakultetu u Zagrebu te sam članica Studentskog zbora i Fakultetskog vijeća.

Sudjelujem u radu lokalne zajednice kroz niz projekata i potpredsjednica sam Savjeta mladih Grada Zaprešića,  usmjeravajući svoje djelovanje na promicanje i osnaživanje mladih grada Zaprešića u kulturi, sportu te odgovornom i zdravom načinu života.

Zamjenica: Lara Telenta

MISLAV ŠUTALO, član

Životopis
Rođen sam u studenom 1995. godine.  
Osnovnu i srednju školu   završio sam u Zaprešiću. Bivši član udruge studenata grada Zaprešića. Trenutno studiram Poslovnu Ekonomiju- smjer turističko poslovanje na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Radim u Ministarstvu hrvatskih branitelja.

Zamjenik: Lora Rajčić

GABRIJELA JURIŠIĆ, član

Životopis
Gabrijela Jurišić, rođena 12.06.1995 u Zagrebu. Živim u Zaprešiću gdje sam završila i srednju školu za Hotelijersko-turističkog tehničara. Trenutno sam na studiju Sigurnosti i zaštite na Veleučilištu u Karlovcu.

U Savjetu mladih predstavljam taekwondo klub Zaprešić, u kojem sam se, uz školovanje, bavila trinaest godina profesionalno taekwondo-om i ostvarila mnoge rezultate u seniorskoj konkurenciji na državnoj (viceprvakinja Hrvatske) i međunarodnoj razini, koji su bili popraćeni kategorizacijama i stipendijama sportaša. U istoimenom klubu, četiri sam godine bila i trenerica mlađim dobnim skupinama.

Član sam zaprešićkog HDZ-a.

Zamjenica: Matea Uremović

FILIP TURALIJA, član

Životopis

Filip Turalija rođen je u 02.08.1996 u Zagrebu. S obitelji živi u Zaprešiću, gdje je završio osnovnu i srednju školu.

Daljnje obrazovanje nastavio je na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, gdje je 2020. godine stekao titulu diplomiranog inženjera elektrotehnike i informacijskih tehnologija. Tijekom studiranja sudjelovao je na brojnim studentskim projektima vezanim uz područje održive energetike.

Dobitnik je stipendije Nuklearne elektrane Krško, gdje se po završetku studija i zaposlio.

U Savjetu mladih predstavlja interese zaprešićke HDZ-mladeži.

Zamjenik: Joško Šestan

MELANI ADAMIĆ-GOLIĆ, član

Životopis

Melani Adamić-Goić rođena je u srpnju 1997 godine. Do 8. godine je živjela u Brdovcu te nakon toga seli u Zaprešić.

Trenirala je taekwondo te je više puta bila najbolja sportašica grada Zaprešića. Studira na Fakultetu kemijskog inženjerstva i tehnologije kemijsko inženjerstvo. Uz studij, vodi treninge taekwondo mlađim uzrastima.

Zamjenica: Katarina Tadić

JOSIPA JUROŠ, član

Životopis

Josipa Juroš rođena je 07.03.1996. godine u Zagrebu, te od rođenja živi u Zaprešiću gdje je pohađala osnovnu i srednju školu, dok trenutno završava petogodišnji studij Javne uprave na Pravnom fakultetu u Zagrebu.

Uz studiranje je radila na raznim projektima, volontirala u studentskim udrugama gdje je vodila timove te bila aktivni član zajednice u kojoj živi.

Uz studiranje i rad, voli provoditi vrijeme u prirodi sa prijateljima i obitelji te se educirati o daljnjem usavršavanju i obrazovanju.

Zamjenica: Ivor Kos

Savjet mladih Zaprešić